Nytt liv for ”Fram”

KRAGERØ: I 1933 bygget båtbygger Sjultangen i Kjølebrønd i Kragerø skyssbåten ”Fram”. 

Mye tyder på an den gamle trebåten om ikke så lenge igjen vil dunke rundt i Kragerøs skjærgård, i følge Kragerø Blad. Det er entusiastene i det nystartede Kystlaget som har lagt sin beskyttende hånd over klenodiet ”Fram”. 

Båten ble gitt som gave til Berg Museum da Johan Johansen ga seg som skjærgårdsskipper i 1990, etter 30 år som skipper på Fram. I tillegg til ”Fram” gikk båtene ”Marna” og ”Swift”, også de i familiens eie, i ruter i Kragerøs skjærgård. Johans far, Olaf, startet virksomheten med ”Fram” i 1960.

Båten har forfalt i en del år, og trolig ville den ha endt sine dager på en fylling som ikke medlemmene i det nyetablerte kystlaget hadde tatt tak. Nå ligger båten i Tallakshavn, med demontert motor. Et omfattende restauringsarbeid er i gang på  Marigård Trebåtservice, Furuholmen.

This entry was posted in .

You may also like...

Comments are closed.