Kystled – Lille Kirkeholmen

Velkommen til kystled på Lille Kirkholmen

Historikk
Hytta ble bygd som en bolig for to familier på slutten av 1860-tallet.  Den var beregnet for arbeidere som jobbet på Lille Kirkholmen Dampsag, bygd i 1863.  Det var flere slike hus i området rundt.
Hytta var, etter at dampsaga ble nedlagt, en stund i privat eie.  Den ble kjøpt av Skåtøy kommune på 1950-tallet, men det bodde folk der fram til ca. 1970. På slutten av 90-tallet fikk Sannidal speidergruppe tilbud om en tiårs leiekontrakt på hytta.  Speiderne skulle holde hytta vedlike.  Da Kragerø kommune etter hvert fikk dårlig økonomi, ble det gjort to forsøk på å få til politisk vedtak om å selge hytta.  Dette strandet og i 2009 fikk sannidalspeiderne tilbud om å drive hytta som et kystledtilbud, i samarbeid med Kragerø Kystlag.  Speiderne står for den praktiske gjennomføringen.

Praktiske opplysninger
Hytta har kjøkken, stue og gang, men ikke eget bad. Den har 7 sengeplasser, en køyeseng på kjøkkenet, en familiekøye i stua. I tillegg kan hjørnesofaen slås ut til dobbel sovesofa.
Det er utedo 20 meter fra hytta og vann til hyttevegg. Stor veranda med utemøbler.
Hytta ligger i et friareal, slik at man kan forvente besøkende på holmen, spesielt nede på brygga.
Hytta skal støvsuges/vaskes før avreise. Se for øvrig egne regler i hytta. Ankomst/avreise kl. 16.00.
Nøkkel hentes på Victoria Hotell, P.A. Heuchsgt. 31, Kragerø.

Hytta er utstyrt med:
Kjøleskap, komfyr, kaffetrakter, vannkoker, kjeler, stekepanne, bestikk til minst 7 personer samt vanlig kjøkkenutstyr.  Det er puter og dyner til 7 personer.

Søppel
Det er ingen egen søppelordning på holmen, så dette må tas med til Kragerø sentrum og legges i utplasserte søppelkontainere, ved Gunnarsholmen eller Fossen trelast. Det er også satt opp søppelstativer på friarealet i Rekevika 500 meter nordvest for Lille Kirkholmen, godt synlig fra hytta.

Pris og booking
Pris i perioden 1.6.-1.9 er kr. 600,- pr. døgn.  Hytta kan ikke leies for mer en 3 døgn av gangen. Aldersgrense: 20 år. Ved skadeverk vil leietaker bli holdt ansvarlig.

Comments are closed.